Nye skannere

Som mange kanskje har fått med seg har vi hatt litt problemer med 3D skanning denne våren – begge skannerne våre har gått istykker og siden prisen for reparasjon er ganske høy har vi tatt en runde for å vurdere hvordan vi skal jobbe med skanning fremover.

Det har skjedd utrolig mye innen skanning de siste årene, spesielt med tanke på enklere og mer tilgjengelige løsninger. Vår konklusjon har blitt at vi kun reparerer den ene av de dyre skannerne – den håndholdte laserskanneren – og i tillegg lager et bærbart kit av en enklere type som vi kan ha til utlån. Dette kit’et er basert på en Asus Xtion sensor (samme som Microsoft Kinect) og vil inneholde sensor, laptop og software som er enkel og rask i bruk. Vi begynner med kurs til høsten og regner med at det blir noe à la laserkursene våre. Det betyr at 2 -3 studenter av gangen kan få en dags opplæring og bli superbrukere, og deretter kan man booke skannerkit’et og låne til egen bruk. Oppløsningen blir sånn passe og det er helt utrolig enkelt å bruke. Det vil fungere godt til både skanning av personer, gjenstander ned til ca. 30cm størrelse og landskap/bygninger. De som har lyst til å finne ut mer kan komme på besøk og få en demo allerede nå!

Vi håper at den håndholdte laserskanneren blir reparert og kalibrert så snart som mulig slik at alt er på plass senest til høsten.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s